Geocache

Geocache

DE HUIDIGE GEMEENTELIJKE GEOCACHE IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR!
WEL KAN JE STEEDS ANDERE ROUTES IN BIERBEEK DOWNLOADEN OP WWW.GEOCACHING.COM. GPS'EN ONTLENEN AAN DE BORRE KAN NOG STEEDS!


Wat is de Multi Cache Van Bierbeek?

De multi cache van Bierbeek is een wandelroute waar je een GPS voor nodig hebt. Met gebruik van deze gps, die je gratis kan ontlenen bij de sportdienst, stap je van het ene waypoint naar het andere. Een waypoint is een plaats waar je informatie moet zoeken zoals een tag (=cijfer) of waar je een vraag moet beantwoorden. De tag is meestal goed verstopt en je zal dus even moeten zoeken (een tag is vaak eenijzeren plaatje met een letter en een waarde in gegraveerd).

Aan elk waypoint verzamel je nieuwe informatie zodat je naar het volgende waypoint (punt) kan wandelen. Op het einde van de route heb je alle verzamelde info nodig om tot aan de schat te geraken. De schat is een waterdichte doos en ligt ergens verstopt. Hierin zit een logboek en een aantal voorwerpen. Het is de bedoeling dat je je bevindingen van de tocht + je aankomstuur en dag in het logboek schrijft. Je mag erna een voorwerp uit de doos nemen op voorwaarde dat je iets anders in de doos terug steekt voor een volgende vinder. 

Wat heb ik nodig voor deze Multi Cache?

1. De folder van de Multi Cache van Bierbeek (downloaden via klik hier bovenaan deze pagina of af te halen in de borre)
2. Een gps (gratis te lenen in de borre)
3. Stevige stapschoenen
4. Potlood/pen

Hoe start ik?

Je verzamelt aan de parking van de borre met gps en je afgeprint blad met de gps tocht. Je stelt in je gps de coordinaten in van waypoint 1 (WP1). Via de uitleg van je gps zie je hoe dit moet. Nu lees je op je gps de richting af en de afstand die je in die richting moet wandelen. Volg je kompas tot je gps een piep signaal geeft en aantoont dat je op 0m van je coordinaat bent. Lees nu in de folder wat je hier moet doen en zoek de TAG van WP1 of los een vraag op. Met de gegevens van de tag of het antwoord op de vraag heb je A kunnen berekenen en kan je je nieuw coordinaat bepalen. Doe nu hetzelfde en wandel naar WP 2. Zo gaat het verder.

Na WP10 heb je alle gegevens gevonden die je nodig hebt om de cache formule te ontcijferen. Vul deze formule in en je bekomt de coördinaten van de schat.

De schat ligt meestal niet ver van de parking zodat je na de wandeling snel weer aan de parking bent.

Heb je nog vragen, aarzel niet d sportdienst te contacteren voor meer info.

Veel plezier!

delen print naar pdf afdrukken