Voor kinderen en jongeren

Bewegingsschool

De bewegingsschool heeft als doel jonge kinderen meer bewegingskansen te bieden in een veilige omgeving. Zo wil ze de gezondheid en de menselijke ontplooiing van uw kind bevorderen. Dit door in de sporthal een volledig sport- en speellandschap aan te bieden waar de kinderen (onder begeleiding van een ouder) zich gedurende een uur volledig op mogen uitleven en ontplooien.

Folder bewegingsschool (pdf)

Wanneer:

Voorjaar 2018

  • 14 en 21 januari 2018
  • 4 en 18 februari 2018
  • 4,11,18 en 25 maart 2018
  • 22 en 29 april 2018

Doelgroep:
2,5 tot 5 jarigen – Van 10u00 tot 11u00
5 tot 8 jarigen    – Van 11u15 tot 12u15

Prijs: 

Voor 10 sessies; 40 euro en 38 euro vanaf het 2e kind

Folder op aanvraag via sport@deborre.be 

Info:
Onthaal de borre - 016 46 14 00 - inschrijving@deborre.be   

Inschrijvingen:

... Kan voor het voorjaar vanaf de eerste dinsdag van december om 9u
... kan voor het najaar vanaf de eerste dinsdag van augustus om 9u


Inschrijven kan via de webwinkel van www.deborre.be.

Daar kan je reeds je profiel aanmaken en je kind(eren) toevoegen om zo in te schrijven en zeker te zijn van je plaats. Lukt je dit niet kan je ook inschrijven door de nodige gegevens vanaf 1e dinsdag van augustus/december 8u door te mailen naar inschrijving@deborre.be. Mails die eerder toekomen worden niet behandeld.

Weet wel dat de webwinkel de snelste manier is om in te schrijven en vol is vol. Na inschrijving krijg je een factuur met alle betalingsmodaliteiten op.

Bij de start van de nieuwe reeks ontvangt elke deelnemer een persoonlijke deelnemerskaart waarop de verschillende beurten afgestempeld worden. Het is dus enkel mogelijk om in te schrijven voor de hele reeks van 10 sessies. Dit vergemakkelijkt de administratie en zal iedereen stimuleren om zoveel mogelijk te komen.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.

Fietsexamen

In het kader van de Vlaamse Fietsweek voor scholen organiseert de gemeente Bierbeek op donderdag 24 mei 2018 een fietsexamen voor de leerlingen van het zesde leerjaar. Dit project is een samenwerkingsverband tussen de politie, de sportdienst, de jeugddienst, de dienst toerisme, de cel mobiliteit en de basisscholen van Bierbeek: de Gemeenteschool, de Sint-Pietersschool, VBS De Kinderberg en Ten Desselaer 

Wat is nu dit fietsexamen? 
De leerlingen leggen, elk afzonderlijk, een fietsroute in het verkeer af waarbij het parcours uitgestippeld wordt langs moeilijke verkeerspunten in Bierbeek. Op deze verkeerspunten bevindt zich een observator (politie, verkeersouder, leerkracht,…) die de leerlingen beoordeelt op allerlei specifieke verkeersvaardigheden (plaats van de fietser, preventief rijgedrag, inschatten van verkeerssituaties,…). Op basis van deze beoordeling wordt een echt fietsrijbewijs overhandigd aan de leerlingen. Voorafgaand aan het examen wordt op de parking van De Borre een verkeerspark en een behendigheidsparcours voor de leerlingen opgesteld waar de verkeers- en fietsvaardigheden nog eens extra onderwezen worden.

Waarom nu een fietsexamen in het echte verkeer? 
Enerzijds is het de bedoeling van dit project om de kinderen verkeersveiligheid bij te brengen. In zowat alle Europese landen situeert de probleemgroep wat fietsongevallen betreft, zich tussen 10 en 14 jaar. De overgang van lagere naar secundaire school is hierin en scharnierpunt. Daarenboven heeft onderzoek uitgewezen dat interactie in het echte verkeer een sterker leereffect heeft op veilig fietsgedrag dan het fietsen op gesimuleerde wegen of verkeerssituaties. Anderzijds is het bovendien de bedoeling om de leerlingen te stimuleren voor een life-time fietsbeoefening om het probleem van de fysieke inactiviteit van de schoolgaande jeugd aan te pakken.

Wil je helpen?
Wij zoeken steeds helpende handen om de leerlingen veilig door het dorp te loodsen, om punten te geven op verschillende kruispunten,... voor alles en nog wat. Heb je tijd en wil je graag een handje toesteken, mail sport@deborre.be . U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel 016 26 97 57 en wij zullen je heel dankbaar zijn.

Kijk ik Fiets

Leer fietsen op 2 wielen.

Doelgroep:
Kinderen die reeds vlot kunnen fietsen met steunwieltjes, maar niet of amper kunnen fietsen zonder steunwieltjes

Doel:
Die kinderen leren fietsen zonder steunwieltjes

Wanneer:
Op 15 april 2018 van 10 tot 12 u of van 13 tot 15 u aan de borre!

Extra info:
Via de juiste begeleiding en technieken leer je in een mum van tijd fietsen zonder je steunwieltjes.

· prijs: 5 euro (koek en drankje inbegrepen)
· max 25 deelnemers per sessie! Enkel via voorinschrijving
· actieve begeleiding van 1 volwassene per kind is verplicht
· eigen fiets + fietshelm meebrengen is verplicht (liefst fiets met bagagedrager en met de steunwieltjes er reeds  afgenomen)
· doelgroep: kinderen die reeds vlot kunnen fietsen met steunwieltjes
· op het einde ontvagen de kinderen een diploma

Info en inschrijvingen:
Inschrijven kan vanaf 1 april 2017
Onthaal de borre – tel: 016 46 14 00 – inschrijving@deborre.be

Naschoolse sport

Bierbeek geeft alle lagere scholen (Sint-Pietersschool, het Klavertje Bierbeek en de Kinderberg) om in te stappen in een project "sportacademie". Voor 10 euro/lessenreeks van 10 lessen kunnen kinderen genieten van een extra sportuur na school. Teamspelen, nieuwe sporten en samenwerkingssporten waarbij het ludieke en plezier minstens even belangrijk zijn als het bewegen en de sporttechnische vaardigheden.

Het idee kwam tot stand dankzij de Schepen van Sport die in teken van flankerend onderwijsbeleid graag iets wou doen om de kinderen meer te laten bewegen op school en tegelijkertijd de opvang wou verlichten. Met als resultaat een extra uur sport meteen na school. Na kort overleg was iedereen enthousiast en tekenden alle scholen in op dit project.

Ondertussenwerd dit doorgetrokken naar meerdere graden van de lagere school.
Zo kunnen zo goed als alle Bierbeekse leerlingen genieten van de naschoolse sport!  

En ook Ten Desselaer kende een sport-op-school project waarbij Bierbeekse sportverenigingen op vrijdagnamiddagen een sportacademie kwamen geven aan de leerlingen die dit wensten.

Ondertussen draait de sportacademie op volle toeren!

De sportacademie is een actie van de Sportdienst in samenwerking met de Bierbeekse lagere scholen.

Sportweken

Info-folder sportweken zomer (pdf)

Wat:
De sportweken in Bierbeek zijn een combinatie van sport, spel, activiteit, plezier, uitdaging, ontspanning en amusement voor kinderen vanaf het eerste leerjaar (7 jaar).

Iedere sportweek proberen wij alle kinderen te laten proeven van zowel traditionele sporten (badminton, voetbal, volleybal, hockey en nog veel meer) als van speciale sporten (windsurfen, Taekwondo, American Football, Ultimate Frisbee, klimmen, avonturensport, …). Dit alles gebeurt onder begeleiding van gekwalificeerde monitoren en/of specialisten.

Wil je graag een hele week pret beleven, vrienden maken en ondertussen een sportieve uitdaging aangaan? Kom dan zeker naar een van onze sportweken en beleef het allemaal mee!

Data sportweken 2018:
1. Van 9 tot 13 april 2018
2. Van 2 tot 6 juli 2018
3. Van 20 tot 24 augustus 2018

De inschrijvingsmodaliteiten voor:
… de paasvakantie, zitten in de In&Uit Bierbeek van januari
… de zomervakantie, zullen in de In&Uit Bierbeek van april zitten.
… de sportweken, kan je steeds verkrijgen via sport@deborre.be

Info en inschrijvingen:
Onthaal De Borre 016 46 14 00 of inschrijving@deborre.be 

 

Kleuterhappening

Op vrijdag 16 februari bouwen we de sporthal om tot een waar speelparadijs voor de kleinsten. Kleuters tussen 2,5 jaar en 6 jaar kunnen dan springen op het springkasteel, fietsen op driewielers, spelen in het ballenbad, tuimelen, klimmen en klauteren. Deelnemen kost € 3 (voorverkoop) of € 4 (aan de kassa de dag zelf). Inschrijven kan al vanaf dinsdag 9 januari (9 u).

Tienersportdagen

De Interlokale vereniging "sportregio Dijle & Hageland" organiseert jaarlijks  3 tot  Tienersportdagen. Dit zijn dagactiviteiten in de paas-, zomer- of herfstvakantie waarop de 12+ ers zich kunnen inschrijven en met de bus vanuit de borre naar een uitdagende activiteit gaan in België.

Voor 2018:

- staat er in de paasvakantie een adventure-day op het programma
- staat er in de zomervakantie een watersurf-dag op het programma
- staat er in de zomervakantie een watersportdag aan zee op het programma
- staat er in de herfstvakantie een dagje skieën op het programma

Meer info via sport@deborre.be of 016 46 14 00

delen print naar pdf afdrukken